Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Variátory J.Costa

Tento článek popisuje naše zkušenosti s variátory J.Costa na skútrech. Když tyto variátory vyběhly jako novinka mnoho let zpátky, samozřejmě jsme po nich hned skočili a pustili se do testování.

První test proběhl na skútru Yamaha Majesty. Wooow, skútr jel jak pila a všechno vypadalo že opravdu přišla revoluce ve sportovních variátorech. Přidali jsme vše do nabídky a začali variátory prodávat.

Problémy na sebe nenechaly dlouho čekat. Začali se ozývat zákazníci, kterým variátor nepřinesl kýžené zvýšení výkonu, případně zaznamenali velké propady otáček apod.  On by variátor třeba i fungoval, ale bylo potřeba pohnout s gramáží. Jenže kam? Nikdo neměl zkušenost s tím jakou dát a objednávat na zkoušku spousty špalíků které po jednom použití zůstanou viset na dílně se nám také zrovna nechtělo, vzhledem k tomu co začalo přicházet dále.

Ze snu o super produktu se začalo stávat velké mrzení. Do toho se začaly objevovat reklamace na vyjetý středový čep. I to bylo nepříjemné, protože reklamace trvaly dlouho a to není nikdy nic příjemného. U dvou kusů jsme se také setkali s prasklým přítlačným talířkem. Po množících se problémech jsme tyto variátory stáhli z nabídky a přestali prodávat, v rámci reklamací jsme zákazníkům nabídli výměnu za osvědčený Malossi Multivar.

Byla tu ale i skupina zákazníků, kteří byli relativně spokojení s tím jak skútr jede a chtěli variátor dále používat. Pak ale přišel poslední problém a to jsou náhradní špalíky. Ještě v době kdy byly k objednání, tak doba dodání běžně byla okolo měsíce i déle a cena byla přes 1000,-Kč za sadu.

Další komplikace nastávaly při výběru gramáží, kdy některé byly momentálně nedostupné. Asi nechcete v sezoně čekat 3 měsíce, než přijde díl, který nutně potřebujete a který nemá náhradu od jiného výrobce. Dostupnost náhradních špalíků se dále zhoršovala a tak i ty jsme stáhli z nabídky.

Pokud se tedy ptáte na zkušenost s variátory J.Costa, odpověď zní takto: Ano, v některých případech fungují. Jestli budete nebo nebudete mít štěstí je sázka do loterie. A pokud budete mezi šťastnými, nemusí to trvat uplně dlouho, vzhledem ke kvalitě zpracování. Možná už výrobce časem technické problémy vychytal, možná ne, nevím. V naší nabídce tento produkt nemá, vzhledem k nedobrým zkušenostem, už místo.