Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Brzdová pumpa MP3 LT

Tato mp3 nás poslední týdny řádně zaměstnává… Řešíme problém s brzdami, kdy původně přední brzda nebrzdila vůbec a po šlápnutí na pedál (verze LT) brzdil pouze zadek a přední brzda brzdila pouze při současném stisknutí pedálu a páčky na řidítkách.

Zjistili jsme, že je stále předepnutý pístek přední brzdy. Asi někdo řešil tento problém už předtím a modifikoval páčku, tak aby stále na pístek tlačila. Tím ovšem došlo k poškození původního pístku pumpy- objednali jsme novou pumpu dle VIN pro tento model, po montáží pumpy tlačila kapalinu, ale pokud jsme zmačkli a pustili tak se veškerá kapalina vrátila zpět do nádobky- došli jsme na problém v regulátoru brzdného účinku v přední části. Jak byla trvale přimáčknutá brzda, tak došlo i k jeho poškození- vyměnili jsme regulátor brzdného účinku, po jeho namontování se kapalina již nevrací, ale účinnost přední brzdy je mizerná.

Měli jsme podezření jestli není problém v propojení duálního systému, takže jsme vše odpojili a připojili přední brzdy napřímo na tuto pumpu bez regulátoru a zadního okruhu. Též bez efektu.- měli jsme podezření jestli tedy není vadná nová pumpa, namontovali jsme stejný typ pumpy z použitých dílů, ale opět bez efektu-

Podle chování jak byla páčka gumová jsme usoudili, že dává málo kapaliny. Podle objednacího kodu jsme dohledali, že tento typ pumpy se používá u spousty Piaggio skútrů, ovšem i verze s jedním brzdičem. Zjistili jsme také že tento typ pumpy má pouze verze LT, ostatní mp3 mají pumpu s větším pístkem.

Ze zoufalství jste vzali s použitých dílů brzdovou pumpu z Majesty 400, která má též 2 brzdiče a účinek brzdy je perfektní.Výstup je že máme objednanou pumpu pro klasickou mp3 (ne LT). Zhruba před 3 lety byl u nás zákazník s LT, který měl sériovou brzdovou pumpu vyměněnou za velkou z nějaké motorky. Už asi víme proč

Každé rozpojení brzdového systému znamená cca 2hod odvzdušňování a na pokusech jsme zatím prolili cca 5l brzdovky… Hodin je tam nepočítaně, což ani zákazníkovi nebudeme účtovat, jsou to ale zkušenosti, které nás posouvají dál, ač to někdy bolí.