Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Na skútru do Kazachstánu - představení

Přátelé, příznivcí skútrů a cestovaní, rádi bychom Vám představili naši Dlouhou cestu na malých skútrech, na kterou vyjíždíme 1.8. Rozhodli jsme se vyrazit do Kazachstánu na dvou skútrech Honda SH 150, které jsme koupili za 20tis Kč.

Chceme sami sobě i ostatním ukázat, že ke splnění cestovatelského snu není třeba zase takový rozpočet jak by se mohlo stát a také, že i malý skútr dokáže slušně nahradit velkou cestovní motorku, pokud se k tomu přidá porce nadšení a dobré vůle.

Kdo na tuhle cestu vyráží?

Radek Rebroš

nadšenec do skútrů a hlavní organizátor srazu “Po valašsku na skútru.” Tento sraz se ve svém 4. ročníku stal největší skútr akcí v ČR (dorazilo přes 600 skútrů). Radek soukromě sedlá vypiplanou Vespu ET4, ale co si pořídil cestovatelskou Hondu za dvacku, nedá na ni dopustit.

Hynek Přidal
zakladel a majitel firmy Scootland, která provozuje webové stránky a eshop nawww.scootland.cz. Hynkova láska jsou od mládí skútry, které jej provází celým životem, jak pracovním tak soukromým. Již 10 let sedlá skútr se střechou Benelli Adiva a taky lehce polaďenou Vespu PK, ze stejného roku výroby jako je on sám (1984).

Jak to celé vzniklo?

Letos v zimě jsme seděli s Radkem po Bobcrossu v Karolínce u piva a bavili se o ježdění na skútru a já mu řekl svůj cestovatelský sen – dojet na skútru do Kazachstánu podívat se na vysychající Aralské jezero, jenže nemám jet s kým. Toho se Radek chytnul a s tím že je pro každou blbost, která se týká skútrů, jen si myslí, že skútry to nedají. Já tvrdím, že ano a vsadil jsem se o malé pivo, že dojedeme v pohodě zpátky.

Z ČR vyrážíme 31.7.2015 a naše první zastávka je Scooter Camp Hronec, odkud doufejme budeme mít sílu 1.8.2015 vyrazit dále směr Maďarsko a Bulharsko.